Over Compass

De naam “Compass” staat voor coaching voor personen met autisme. Mijn motivatie voor deze naamkeuze hangt sterk samen met mijn verhaal, mijn eigen persoonlijkheid en mijn visie op ondersteuning. 

Ik ben Lotte Delvou, 27 jaar en het middelste kind uit een warm gezin. Na mijn bachelor Orthopedagogie, heb ik de jaaropleiding bij Autisme Centraal gevolgd. Op dit ogenblik volg ik de opleiding Experiential Learning om hierna Adventure Education te volgen. Ik vind het belangrijk om mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen door regelmatig bijscholingen en workshops te volgen. 

Mijn interesse in autisme komt niet uit de lucht gevallen. Op mijn 20ste kreeg ik na een lange zoektocht zelf de diagnose autisme. Enerzijds voelde ik opluchting, maar anderzijds bracht deze diagnose een belangrijk aanvaardingsproces met zich mee. Doorheen mijn traject miste ik soms een hulpverlener die niet enkel sprak vanuit boekenkennis, maar ook vanuit ervaring. Ik zag dat hulpverleners hun best deden om mij te begrijpen, maar toch voelde het soms alsof ik door niemand echt begrepen werd. Her voelde alsof de hulpverleners zoals bij een dartbord in de roos probeerden te mikken, maar niet dichter kwamen dan de groene rand rondom de roos. Er bleven vragen en onduidelijkheden en de zoektocht naar mezelf en naar antwoorden ging verder. Toevallig kwam ik terecht bij een organisatie die begeleide reizen met jongvolwassenen met autisme aanbood. Tijdens een week in Marokko met gelijkgestemden voelde het voor mij alsof we elkaar met weinig woorden konden begrijpen. Deze reis is voor mij een belangrijke stap geweest in het vinden van mezelf. 

Over Compass
Over Compass

Doorheen de reis heb ik aanvaard dat autisme een deel van mij is en maakt wie ik ben. Al snel werd voor mij duidelijk dat ik mensen met autisme wil ondersteunen in hun zoektocht. Ik hoop dan ook de hulpverlener te zijn die ik zelf gemist heb: iemand die met een dubbele bril kijkt en kennis mét ervaring combineert. 

Doorheen de verschillende opleidingen heb ik mijn idee om mensen met autisme te ondersteunen verder laten groeien. Ik ben niet blijven stilstaan, ik ben vooruit gegaan: zowel letterlijk als figuurlijk. Zo heb ik gemerkt dat bewegen en ervaren voor mij werken: ze bieden rust, brengen ruimte in mijn hoofd en zetten mijn denken in beweging. We weten intussen dat autisme een heel spectrum omvat en daarom is er ook een grote diversiteit nodig in het ondersteuningsaanbod voor mensen met autisme en hun omgeving. 

En dat is wat ik met Compass wil doen. Ik wil samen op zoek gaan naar antwoorden, samen onderweg zijn en samen richting geven. Coachen in een gespreksruimte werkt niet voor iedereen, daarom bied ik ook coaching buiten aan. Met de opleiding Experiential Learning en Adventure Education hoop ik op termijn mijn aanbod verder uit te breiden door ervaringen uit avontuurlijke buitenactiviteiten te integreren in mijn ondersteuning.